KUCHARSTWO
Kształcenie w kierunku kucharskim trwa na poziomie szkoły branżowej trzy lata.
Całość kształcenia (ogólne i zawodowe) odbywa się w naszym Ośrodku pod okiem doświadczonych nauczycieli kucharstwa
oraz kucharzy dzięki temu, że dysponujemy zarówno pracownią technologii gastronomicznej w szkole,
jak i prowadzimy własne praktyki zawodowe w kuchni i stołówce szkolnej – uczniowie wyjątkowo cenią i lubią tę pracę.
Uczniowie nasi biorą również udział w różnych projektach, szkoleniach i warsztatach, pokazach wykraczających poza
program nauki szkolnej. Prowadzą też nierzadko własne pokazy poza Ośrodkiem.
Wyjątkowo korzystnym również jest możliwość wykazywania i doskonalenia swoich umiejętności
w trakcie różnych imprez o charakterze wewnętrznym i zewnętrznym organizowanych w naszym Ośrodku
(należą do nich również: obsługa bankietów, przyjęć, konferencji, itp…), w czasie których uczniowie mogą
rozwijać talenty dekoracyjne.
W ramach kształcenia zawodowego oferujemy:
* pracownia technologii gastronomicznej w szkole
* praktyki w kuchni i stołówce szkolnej
* dodatkowe szkolenia i warsztaty (np. carving)
* obsługa imprez okolicznościowych
* promowanie zdrowego stylu życia i odżywiania
* ciekawe wycieczki zawodoznawcze
Na stronie NABÓR DO SZKÓŁ znajdą Państwo wskazówki oraz wzory dokumentów potrzebnych do zapisania się do szkoły.