Nauka zakończona jest egzaminem zawodowym zewnętrznym
i jak w każdym technikum – możliwością zdawania matury. 

Technik żywienia i usług gastronomicznych to kierunek pozwalający przygotować młodzież
do wykonywania prac zarówno w kuchni na stanowisku kucharza,
doradcy żywieniowego potrafiącego zaplanować, opracować i wdrożyć dietę
oraz kelnera obsługującego właściwie i rzetelnie gości.

Wybierając kierunek TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH nauczysz się:

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
  • sporządzania oraz wydawania potraw i napojów;
  • planowania i oceny żywienia;
  • organizowania produkcji gastronomicznej;
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 Czyli od kucharza, przez dietetyka, po szefa kuchni i kelnera.

Na stronie    NABÓR DO SZKÓŁ    znajdą Państwo wskazówki oraz wzory dokumentów potrzebnych do zapisania się do szkoły.